Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi yetkilileri Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nu ziyaret ederek Turizm Şürası yapılmasını talep etti.
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan ziyarette yaptığı konuşmada, konseyin temel amacının genelde turizmin özelde ise Sağlık Turizmi’nin Devlet Politikası haline gelmesi için çalışmalar yapmak olduğunu anlattı. Dünya’nın pek çok yerinde denizi, güneşi ve kumu ile tercih edilen Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu farklı ve zengin diğer özellikleriyle farkındalığının uluslararası platformlarda arttırılması gerektiğini vurgulayan Savaşan, ülke içi katmadeğerin çoğaltılmasının, ülkenin başta Sağlık Turizmi olmak üzere sürdürülebilir ve alternatif diğer turizm türleri ile de tercih edilmesinden geçtiğini söyledi.
SAVAŞAN: KAMU VE ÖZEL SEKTÖR AYRIMCILIĞI YAPILMAMALI…
Sağlık alanında kamu ve özel sektör ayrımcılığı yapılmamasının gerekliliğine işaret eden Ahmet Savaşan “coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları ile sayıları gün geçtikçe artan nitelikli hastaneleri ve kliniklerin yanısıra üçüncü yaş turistlerinin aradığı özelliklere sahip iklim koşulları ve fiyat avantajları sunan Kuzey Kıbrıs sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir” dedi.
TÜRKEŞ İLE YAPTIĞIMIZ TEMASLAR CESARET VERİCİ…
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile geçtiğimiz hafta Çankaya Köşkü’nde yaptıkları görüşmeyle ilgili de Bakan Ataoğlu’na bilgi veren Savaşan, Türkeş’in KKTC’de katmadeğerin artması için Sağlık Turizmi’nin gelişmesini son derece önemli bulduğunu ve bunun KKTC için hayırlı bir proje olduğuna inanç belirttiğini ifade ettiğini söyledi. Savaşan “Sayın Türkeş’in, Türkiye dün olduğu gibi bundan sonra da KKTC’de yaşayan kardeşlerinin yanında olacağını ifade etmesi bizleri yürüdüğümüz yolda daha da cesaretlendirmiştir” diye konuştu.
DEVLETİN DESTEĞİ İLE DENETİMİ ŞART…
Kuzey Kıbrıs için 4-5 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1.5 milyar insanın Sağlık Turizmi açısından büyük bir potansiyel yarattığını belirten Savaşan, ülkemizde üniversite hastanesi başta olmak üzere, özel hastaneler ile tüp bebek merkezlerinin girişimleri ile ülkede Sağlık Turizmi’nin belli bir gelişme gösterdiğini, fakat bu alanın gelişmesi için devlet desteği ile denetimine ihtiyaç olduğunu vurguladı.
TURİZM ŞÜRASI YAPILMALI…
Yıllardır yapılmayan Turizm Şürası’nın bir an önce gerçekleştirilmesinin çok büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Savaşan kısa bir zaman içinde Turizm ve Sağlık Bakanlıkları öncülüğünde ilgili bütün bakanlıklar, üniversiteler ile turizm sektörü paydaşları yanısıra konusunun uzmanlarının da katılımı ile “Kuzey Kıbrıs’ın Sağlık Turizmi Altyapısı: Neyimiz Var?”, Sağlık Turizmi Gelişimi Önündeki Engeller: Neyimiz Yok?” ve Sağlık Turizmi’nde Hangi Konulara odaklanmalıyız: Ne Yapmalıyız?” konularının ele alınacağı bir sempozyumun yapılması için de Bakan Ataoğlu’ndan insiyatif üstlenmesini istedi.
ATAOĞLU: SAĞLIK TURİZMİ’NE İNANIYORUZ…
Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da kabulde yaptığı konuşmada Sağlık Turizmi’ne inandıklarını ifade ederek, Sağlık Turizmi’nin gelişmesi ve ülkenin ana turizm türlerinden biri haline gelmesi için gereken desteği vereceklerini söyledi. Sektörle birlikte çalışmaya önem verdiklerini dile getiren Ataoğlu, Turizm Şürası ve Sağlık Turizmi Sempozyumu’nun yapılması için gereken çalışmaların en kısa zamanda başlatılacağını da sözlerine ekledi.
Ziyaretin sonunda, Kuzey Kıbrıs adına alınan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne kabul belgesi Kurucu Başkan Ahmet Savaşan ve Konsey YK Üyeleri, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, KITSAB Başkanı Orhan Tolun ve Av. Özkul Özyiğit tarafından Bakan Ataoğlu’na taktim edildi.